Posts

Showing posts from September, 2018

Sitecore Symposium 2018 – Get most out of the conference

Image
We’re about a 3 weeks away from Sitecore Symposium 2018 , taking place in Orlando, Florida this October 8-12. The event is expected to gather thousands of Sitecore Peps, along with Sitecore experts, Customers, MVPs, Executives and Developers.
If you’re planning to attend this event, then, there is a lot to do to prepare. And the  "sessions planning" is one of the important task which you need to plan in advance , selecting the perfect 11 sessions out of 100+ session is not an easy task at all trust me, you may want to attend all , but time slots are limited. 

So you have to plan your sessions in a way to get most out of the conference.
Sitecore spanned 100+ sessions into 5 track -
Getting startedDevelopment and ITMarketing strategy, innovation,Sitecore optimizationE-commerce experience
Now, you need to choose the right track or the combination of track based on your current roles, future aspiration, interest, favorite speaker, topics etc

I am planning to attend the Development/IT …

Sitecore Habitat Project is targeting ".NetFramework,Version=v4.6.2", which is not installed on this machine.

Image
Are you facing the same problem, when we are installing the habitat project with Sitecore 9, however,  you have already installed the .Net framework 4.6.2 in your machine, also the 4.6.2 version is not showing in the visual studio project > target framework.
I was also facing the same problem, as I was installing the fresh new Sitecore9 with habitat in the new machine.
After installing the .net framework 4.6.2 again, it was saying “.NET Framework 4.6.2 or a later update is already installed on this computer


After some research, I found the solution, you need to install the “Microsoft .NET Framework 4.6.2 Developer Pack”
Here I the link, Just download and install it, hopefully it will work, and install the .net framework 4.6.2, just restart the visual studio again, and re-run the solution again.
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53321


I hope, this article will help you to configure the habitat project with Sitecore9
Happy Sitecoring..




Sitecore 9 Installation Error: Cannot retrieve the dynamic parameters for the cmdlet

Image
Are you facing the below error:
“Install-SitecoreConfiguration : Cannot retrieve the dynamic parameters for the cmdlet. Retrieving the COM class factory for component with CLSID {688EEEE5-6A7E-422F-B2E1-6AF00DC944A6} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG))”
It means you are running the wrong version of PowerShell, Yes, if your machine is 64bit, then we have to launch  the right version of PowerShell 64 bit not 32 bit as below:
Solution: you need to launch the correct version of PowerShell
From the Start Menu       Click Start, type ISE, and then click Windows PowerShell ISE.

I hope this article will help you and resolve your current issue.
Happy Sitecoring..

Sitecore 9 Installation Failed: PopulateManagedSchema.aspx?indexes=all, "The remote server returned an error: (500) Internal Server Error"

Image
Are you installing the fresh Sitecore 9 and your script failed in the last step 14 of 14, and saying "The remote server returned an error: (500) Internal Server Error" or facing any of the below issues, then might be this post could be very useful for you.
http://xp0.sc/sitecore/admin/PopulateManagedSchema.aspx?indexes=all: The remote server returned an error: (500) Sitecore 9 installation 503 error while requesting http://sc9u2.sc/sitecore/admin/PopulateManagedSchema.aspx?indexes=allSitecore 9 Installation Fails on Step 14 of 14: "Error requesting http://sc9u2.sc/sitecore/admin/PopulateManagedSchema.aspx?indexes=all""Handler "AutowiredPageHandlerFactory" has a bad module "ManagedPipelineHandler" in its module list"Error on UpdateSolrSchema step while calling PopulatedManagedSchema.aspx


We faced the similar error while installing Sitecore 9 Update 2, because I was configuring on the new machine with first time .Net/Sitecore installation.…